Acte a Les Xiques per l’Anna Gabriel

De les petites obres per la dignitat i la llibertat

L’encuny d’empremta numèrica  sobre el paper és símbol de realitat… a cada impacte donat, a cada cop, ens hi afegim més: som dempeus.

Indòcils!

Cada cop som més, cada cop estem menys soles i, perquè sabem de la petitesa de la mesura de la individualitat, ens fem còmplices, ens endurim i ens fem rebels: llavors que subsisteixen.

Rebels!

Arrelant a la fermesa, proclamant i revelant desig de llibertats.  Serem insistents brins per repoblar la terra i parlar de vida.

“ens volen enterrar i no saben que som llavor”

Per la sèrie  “SOM LLAVOR (1)” – Antònia Ripoll maig’18

EscoltaSepharadels homes no poden sersi no són lliures.”

Després d’allò, per molt que vulgui escoltar Sepharad, nosaltres ja només podrem parlar de LLIBERTAT.

Per això l’exposició només es podia dir Sagnant pell de Brau i 1 d’octubre i per això tenim i lluitem per a la REPÚBLICA CATALANA!

La pell de brau, XLVI

A vegades és necessari i forçós

que un home mori per un poble,

però mai no ha de morir tot un poble

per un home sol:

recorda sempre això, Sepharad.

Fes que siguin segurs els ponts del diàleg

i mira de comprendre i estimar

les raons i les parles diverses dels teus fills.

Que la pluja caigui a poc a poc en els sembrats

i l’aire passi com una estesa mà

suau i molt benigna damunt els amples camps.

Que Sepharad visqui eternamenten

l’ordre i en la pau, en el treball,

en la difícil i merescuda

llibertat.

Salvador Espriu

 


 

Taller: Tu actues

Actuem per una República feminista

La república que volem ha de ser feminista i en cap cas pot reproduir el model d’estat que ara tenim. No ens val una separació i després ja veurem, la necessitat de canvi, justícia social i igualtat hi han de ser inherents. El procés d’independència anhela un altre món possible i ha de deslligar-se del model d’estat capitalista patriarcal, en cas contrari no aconseguirem la transformació social real.

Les Llibertes volem contribuir a aquest nou món possible, des de la nostra humil posició volem contribuir a visibilitzar les injustícies que el model social patriarcal ha naturalitzat i invisibilitzat

El taller: Tu actues. Actuem per una República feminista se centra a experimentar les emocions i l’empatia i ho fem a través de la representació d’escenes masclistes extretes de la vida quotidiana.

Des  que Descartes ens va plantejar la separació de cos i ment, essent el cos l’emocional i el femení i la ment la raó i el masculí, les dones hem estat arraconades de tots els àmbits dels sabers importants, els raonables, i ens hem quedat en els emotius, desqualificant i menystenint el que sovint fèiem.

Però gràcies als treballs de Damàsio, neuròleg, psicòleg i científic portuguès, descobrim l’error de separar cos i ment, emoció i raó. Aquest autor no només diu que aquests no es poden separar, sinó que, a més a més, ens evidencia que primer és l’emoció i després la raó o el que és el mateix, sense l’emoció, que ontogènicament és anterior, no hi haurà la raó.

Doncs bé, l’emoció és allò que tothom experimentem d’igual manera, ens és propera i universal. Per això el nostre taller va d’això, d’experimentar i compartir emocions. De treballar junts i juntes per expressar sensacions i experiències. I ho fem representant escenes, semblants a les del Teatre de l’oprimit, i treballant-les després en petits grups. Concloem el taller extraient conclusions plegades. Unes conclusions que s’encaminen a respondre aquestes dos grans preguntes: com podem visualitzar i assenyalar l’heteropatriarcat i el que ens fa en el quotidià? I com podem revertir les situacions masclistes que vivim?

Amb ganes i il·lusió volem començar un nou cicle de tallers, gràcies CDR Terra Alta!

Fotos del taller Tu actues a Gandesa:

8M a Terres de l’Ebre

L’acte del 8M a la plaça Barcelona de Tortosa:

Creixell

Celebrem el Dia Internacional de l’Orgull LGTBI a Creixell (Tarragonès). El dia 1 de Juliol a les 20h a la Plaça Major teniu una cita. Les Papallones Liles presenten conjuntament amb la Bibliocreixell el Racó Lila.

Parlaments:
LGTeBre
El llenguatge, eina d’identitat
La lluita per la despatologització trans
Violència de gènere
Recital de poesia

Concert:
Jocs d’Aigua

Acte a Les Xiques

Intervencions:
Carme Abril Ferrer: El llenguatge, eina d’identitat
Dorian Royo: El moviment trans a Barcelona
Carme Martínez Muniesa: LGTeBre

Pica-pica:
Les Xiques: Fani Carles Bayo i Núria Abril Ferrer

Música:
Pili Cugat, Sinta Salvadó i Carlos Lupprian

Acte amb taquilla inversa

Col·laboració:
Roser Alemany Lajunta
Assumpta Arasa Altimira