Recursos

ASSOCIACIONS

F de Figa — Col·lectiu feminista de Deltebre

LGTeBre Associació de lesbianes, gais, transgèneres, bisexuals i intersexuals de les Terres de l’Ebre. Reunions mensuals: Lo caferet dels divendres. Compta amb un servei d’assessorament personalitzat: suport@lgtebre.cat

Trans*forma la Salut — Plataforma per a un nou model de salut trans*

 

DOCUMENTS

Glossari de termes (properament)

Protocol per a l’abordatge de la violència masclista a Terres de l’Ebre

Llibret llei 11/2014 — Llei catalana contra la LGTBIfòbia

 

SERVEIS D’ATENCIÓ

Servei d’informació i atenció a les dones (SIAD) Amposta — Cal sol·licitar cita prèvia per ser atesa, aquesta s’obté trucant al 977 707 496. Les atencions es realitzen a la seu del SIAD: C/ Jaume I, 2 – 4, Amposta. Horari: dilluns de 15h fins les 18h i dimecres de 9h fins les 14h. Pel que fa a les atencions en l’àmbit jurídic existeix la possibilitat de ser atesa (amb cita prèvia) al municipi de referència de la dona d’acord al calendari semestral d’itinerància del SIAD.

Servei d’informació i atenció a les dones (SIAD) Tortosa — Telèfon: 977445897. Ubicació: Plaça dels Dolors, 1, 43500 Tortosa. Correu electrònic: siad.coordinacio@tortosa.cat

Servei d’atenció integral (SAI) LGTBI Tortosa — És una prestació de servei d’atenció integral, de qualitat i de proximitat adreçat a les persones que pateixin, hagin patit o estiguin en risc de patir discriminació o violència per orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere. Si voleu posar-vos en contacte amb el SAI LGTBI del Baix Ebre ho podeu fer via telèfon, trucant al 977 44 53 08, o per correu electrònic a través de l’adreça sai.lgtbi@baixebre.cat. Ubicació: Consell Comarcal del Baix Ebre (Carrer Barcelona, 152, Tortosa).

Trànsit: centre d’atenció sanitària i assessorament a les persones trans — És el servei de referència a tot Catalunya, integrat dins el Servei Català de la Salut. Cal demanar cita prèvia per correu electrònic: transit.bcn.ics@gencat.cat. El Model d’atenció a la salut de les persones trans parteix del principi que no pateixen cap patologia, se centra en les necessitats i les expectatives de la persona trans i és respectuós amb l’autonomia, l’autodeterminació i la dignitat, en un procés de decisions compartides. Servei ubicat a la primera planta del CAP Numància: Carrer Numància, 23, Barcelona. Telèfon directe: 934 191 269.

 

ALTRES

Llistat ginecologia respectuosa a Catalunya — “Moltes persones hem passat per la desagradable experiència de ser visitades per un ginecòleg o ginecòloga que no ens hagi tractat com a mínim amb el respecte degut. I sobretot si la persona que es visita és lesbiana, bi, trans, musulmana, seropositiva, treballadora sexual o amb qualsevol altra etiqueta que no correspongui a les acceptades per la heteronormativitat patriarcal blanca. O si resulta que té la gosadia de voler saber, voler opinar o buscar alternatives no medicalitzades o quirúrgiques per al seu tractament. El saber és poder i la unió fa la força. I amb aquestes dues premisses hem volgut crear aquesta pàgina a través de la qual compartir informacions sobre professionals de la salut sexual i reproductiva recomanables.”